AVE Ásványvíz – bemutatjuk támogatóinkat

Most már „hivatalos” ásványvize is van 2019-es Piros 85 Terepfutás és teljesítménytúráknak, miután az AVE Ásványvíz Kft úgy döntött, támogatja a rendezvényt.

AVE Ásványvíz

Az AVE Ásványvíz Gyártó és Forgalmazó Kft 2006 óta működik ezen a néven. Jogelődje 1992-ben alakult. 1998-óta foglalkozik ásványvíz és üdítő ital palackozásával, ez a vállalkozás főtevékenysége. Az ásványvizeket a Debrecenben található három kútból (AVE, CÍVIS, LILLA) nyerik, és a helyszínen palackozzák, hogy megőrizzék a vizek ásványi-anyag tartalmát és tisztaságát.

Az AVE Ásványvíz szénsavas változata 2005-ben, Párizsban elnyerte – a sokak által az ásványvizek Oscarjának nevezett –EAUSCAR díjat! Az ízesített kategóriában a citromos ásványvíz második helyezést ért el.

Az AVE Ásványvíz kedvező ásványi anyag tartalma miatt korlátlan mennyiségben fogyasztható!

Összetétel:

  • Hidrogénkarbonát: 397,00 mg/l
  • Kalcium: 60,00 mg/l
  • Nátrium: 34,00 mg/l
  • Magnézium: 21,40 mg/l
  • Kálium: 2,30 mg/l
  • Szén-dioxid: 0 g/l
  • Összes ásványianyag tartalom: 521,00 mg/l

Ásványi anyagok élettani hatásai
Kalcium (Ca)

A csontok és fogak fontos alkotó-eleme. Hiánya csontritkulást, jelentős hiánya tetániát (görcsös állapot) okoz. Napi szükséglet 800 mg.

Klór (Cl)

A nátriumhoz vagy a káliumhoz kötött formában kloridionként fordul elő. A gyomorban a hidrogénnel együtt alkotja a gyomorsavat. A konyhasóval általában elég jut a szervezetbe.

Kálium (K)

A sejtek fontos alkotóeleme. Az izommunkához, így a szív munkájához is szükséges. Részt vesz a szervezet folyadékháztartásának szabályozásában. Hiánya esetén izomgyengeség, görcsök, vérnyomáscsökkenés, keringési rendellenesség, bélrenyheség és a vese funkciós zavara léphetnek fel. Napi szükséglet 3,0-3,5 g.

Magnézium (Mg)

A fehérje és szénhidrát anyagcsere fontos eleme, szükséges az izmok működéséhez beleértve a szívizmot is. Fontos szerepet játszik a csontok felépítésében és a növekedésben. Hiánya estén ingerlékenység, álmatlanság, koncentrációs nehézségek, izomgörcs, szédülés, fejfájás léphet fel. Napi szükséglet 300-350 mg, megerőltető fizikai munka, terhesség és szoptatás alatt 450 mg.

Nátrium (Na)

A klórral és a káliummal együtt a szervezet folyadékháztartását szabályozza. Jelentős szerepet játszik az izmok ingerelhetőségében, a vérnyomás szabályozásában, egyes enzimek aktiválásában. Hiánya gyengeséget, émelygést, izomgörcsöt, ájulást okozhat. Napi szükséglet 2,0 g.

Forrás: aveasvanyviz.hu


Az AVE Ásványvíz jelen lesz tehát a frissítőpontokon a Piros 85 Terepfutás és teljesíménytúrákon. Te jelen leszel? Indulsz valamelyik távon? Ne hagyd ki, nevezz!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük