Újra lesz Piros 85 Terepfutás!

Két év kényszerszünet után 2022-ben újra lesz Piros 85 Terepfutás! A legendás rendezvény megújulva tér vissza, új szervezővel, több támogatóval, nagyobb díjazással, és a klasszikus (több mint) 85 km-es táv mellett maratoni távot is kínál!

Piros 85 Terepfutás és 1/2 Piros 85 Terepfutás

Az elmúlt két évben sokan írtatok, hiányolva a Piros 85-öt, ami nyilván óriási érzés, köszönet érte! Volt időnk sok mindent átgondolni, hiszen a korábbi években számos tapasztalatot szereztünk, és úgy éreztük, hogy itt az idő megújítani a Piros 85-öt.

terepfutás

A Piros 85 mindig igyekezett egyféle etalon lenni a szolgáltatások színvonala tekintetében, mindig jobbak akartunk lenni, többet nyújtani, és talán szerénytelenség nélkül – a tőletek kapott visszajelzések alapján – állíthatjuk, hogy jellemzően az elvárások fölött teljesítettünk. Olyan is volt, hogy hibáztunk, persze. Tanultunk belőle, és legközelebb másképp oldottuk meg.

Nem volt könnyű az elmúlt két év, pláne az utána meghozott döntés, de eljött az ideje, hogy új szervező vegye át a rendezvényt. A Watchman Group színrelépésével a Piros 85 Terepfutás a lelkes egyesületi szervezésről a professzionális rendezésre tér át.

Lesznek változások – érdemes az idei Piros 85 Facebook-esemény oldalát is követni –, sokakat talán meglepünk ezekkel, de minden döntés a tapasztalt igényekre válaszul, alapos megfontolást követően született.

Megszüntettük a külön teljesítménytúra-távokat. A rövidebbek régóta fenntarthatatlanok voltak, nagyjából 10 éve minden évben felmerült a megszüntetésük. Most jött el a pillanat.

Külön teljesítménytúrát a klasszikus 85 km-es távon sem rendezünk. A terepfutás szintidejét viszont kitoltuk annyival, hogy a túrázók is be tudjanak érni. Bővebben minderről az idei kiírásban.

Régóta ostromoltok minket ezzel, és most végre megvalósul: lesz maratoni táv is, azaz 1/2 Piros 85 Terepfutás! A 9 órás szintidő itt is azt jelenti, hogy akár gyalogtúrázók is elindulhatnak. Bevállalhatják azok a terepfutók is, akiknek még a reális 6 órás szintidő túl magas léc lenne.

Támogatók, díjazás

Új támogatók állnak a rendezvény mellé, nekik is köszönhetően a Piros 85 Terepfutás Magyarország egyik legmagasabban díjazott versenyévé válik 2022-ben!

A Rossmann, a Piros 85 Terepfutás arányfokozatú támogatója több mint 1 millió forint értékű vásárlási utalvánnyal járul hozzá a díjazáshoz:

  1. helyezett 40 000 Ft;
  2. helyezett 30 000 Ft;
  3. helyezett 20 000 Ft értékben kap vásárlási utalványt!

A Piros 85, illetve az 1/2 Piros 85 távokon egyaránt 6 kategóriában (abszolút férfi, férfi 40–49, férfi 50+, abszolút női, női 40–49, női 50+) díjazzuk a dobogóra kerülőket.

Ezüst fokozatú partnereink: Hammer Nutrition, Meru Sportcare, Red Bull.

Pályacsúcs prémium

Az eddigi legjobb időt férfiaknál Milata Patriknak sikerült futnia 2019-ben, 7:14:40-et. Nőknél a leggyorsabb lábú Tiricz Irén volt 2018-ban, 8:17:01-es idővel. Aki náluk gyorsabban szakít célszalagot, a csodás trófea mellé egy 100 000 Ft értékű ajándékutalványt kap!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük